Privacy management voor gemeenten


De invoering van de AVG heeft het bedrijfsleven veel kopzorgen opgeleverd. Bij gemeenten wordt die last zelfs nog zwaarder gevoeld. Enerzijds omdat ambtenaren naast de AVG ook nog eens te maken hebben met de Uitvoeringswet van de AVG (UAVG) en de Wet Basisregistratie Personen (WBRP). Anderzijds omdat burgers hun persoonsgegevens hier niet op basis van vrijwilligheid verstrekken, maar hiertoe verplicht zijn. Met Solvinx staat u er als Functionaris Gegevensbescherming niet alleen voor!
 

"Grip op de hoge privacy eisen voor gemeenten "


 

De AVG aantoonbaar onder controle


Met Solvinx krijgt u grip op de persoonsgegevens van burgers en voldoet u aan de verantwoordingsplicht van de AVG. Solvinx is namelijk een uniek platform dat ontwikkeld is door USoft en bestaat uit solide privacy tooling, services en trainingen die organisaties aantoonbaar controle bieden op privacywetgeving en andere wet- en regelgevingen. Na een implementatie van circa tien dagen kunt u zo van start! Hierdoor hoeft u niet meer wakker te liggen van onder meer de volgende uitdagingen: 

 

  • De verantwoordelijkheid voor het beheren en verstrekken van persoonsgegevens die in de basisregistratie personen (BRP) staan. En daarmee samenhangend: de verantwoordingsplicht voor en borging van de belangrijkste maatregelen, processen, systemen en activiteiten op het gebied van de privacy van uw burgers.
  • De betrouwbaarheid van uw gemeente. Die weegt extra zwaar omdat burgers en bedrijven verplicht zijn hun gegevens af te geven.
  • Datalekken. Uit recent onderzoek blijkt dat een meerderheid van de gemeenten hier al eens mee te maken heeft gehad, met identiteitsfraude als ultieme nachtmerrie.

 

Onze klanten


Uw collega’s bij onder andere Gemeente Eindhoven, en andere overheidsinstanties zoals Dienst Justitiële Inrichtingen en de Politie werken inmiddels al met Solvinx. Bent u de volgende?  

Hoe lost Solvinx privacy management op voor gemeenten?


Om ook uw gemeente AVG-compliant te maken, implementeren wij onder andere de volgende maatregelen:

  • Het opzetten en implementeren van een solide workflow, een geautoriseerde procedure om volledig grip te houden.
  • Het bepalen van het risiconiveau op basis van een triage (quickscan), gebaseerd op de wettelijke vereisten.
  • Het uitvoeren van Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) en het opstellen en implementeren van mitigerende maatregelen naar aanleiding van de risico’s en tekortkomingen. Speciaal voor gemeenten maakt Solvinx gebruik van toegepaste ‘best-practice’ Nederlandse vragenlijsten.
  • Het vullen en bijhouden van het verwerkingsregister. Een up-to-date register met een dashboard voor overzichts- en reporting doeleinden
  • Ondersteuning van de procedure datalekken, waarbij overwegingen tijdig binnen een workflow afgehandeld kunnen worden.
  • De registratie en afhandeling van rechten van betrokkenen, waardoor u overzicht houdt en aantoonbaar in controle bent.
  • Snel en volledig overzicht van de status van alle verwerkingen en processen middels een dashboard met visuele rapportage mogelijkheden.

Bent u geïnteresseerd in de verschillende Solvinx producten?

Boek dan nu uw demo!

Eenvoudig en overzichtelijk vastleggen van persoonsgegevens


Het Solvinx platform wordt ervaren door onze klanten als gebruiksvriendelijk. Dit kenmerkt zich in simpele processtromen, een overzichtelijke voortgangscontrole en heeft een logische opbouw van processtappen.

Simpele processtromen

Overzichtelijke voortgangscontrole

Logische opbouw

Solvinx uw lokale partner voor privacy management/ AVG-implementaties


Wij hebben ruim 30-jaar ervaring op de Nederlandse en met name de overheidsmarkt, in het ondersteunen van organisaties met het slimmer en efficiënter maken van hun operationele processen. Onze software wordt gehost in een Nederlands data center en ook kent onze support in Nederland korte lijnen.

USoft organiseert regelmatig gebruikersbijeenkomsten waarbij voor gemeenten en overheidsinstanties steeds nieuwe wensen aan de tool worden toegevoegd. Zo blijft de voor en door gebruikers ontwikkelde oplossing voor uw gemeente up-to-date.

Kijk ook even op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens voor o.a. de regels voor gebruik persoonsgegevens voor gemeenten.